Jocul SGAG este un spațiu virtual unde elevii își pot testa și experimenta abilitățile sociale (soft skills). A fost aleasă forma de joc pentru a oferi tinerilor o experiență mai anternantă. Jocul SGAG reprezintă partea interactivă și de evaluare a întregului proces de învățare. În timp ce se joacă, elevii pot experimenta și exersa abilitățile nou achiziționate și le pot testa într-un mediu sigur.
Exercițiile practice sunt proiectate similar situațiilor de viață, precum interacțiunea cu colegii, rezolvarea de probleme reale, planificarea necesară pentru a completa o sarcină complexă, oferind elevilor posibilitatea de a reflecta la o soluție pentru provocările jocului și având un feedback imediat la răspunsurile lor.
Obiectivele de învățare ale jocului sunt perfect aliniate cu cele ale cursului SGAG.
La începutul jocului, există o scurtă descriere și se prezintă contextul scenariului, care este diferit pentru fiecare nivel. Jucătorii trebuie să îl ajute pe Tom, personajul principal, în diferite sarcini și provocări, precum întâlnirea și cunoașterea unor colegi noi, rezolvarea unei cerințe din partea unuia dintre părinți, cooperarea într-o echipă, planificarea și obținerea rezultatelor.

Această platformă îți oferă un curs online cu cinci module, fiecare conținând la rândul său cinci teme. Poți folosi aceste materiale și exercițiile incluse pentru a te familiariza cu tematici esențiale precum „Munca în echipă”, „Abilitățile de organizare”, „Leadership”, „Adaptarea la schimbare” și „Orientarea spre rezultate”.